Oldalfali klíma

 

A Polar oldalfali mono-split klíma a legelterjedtebb a lakossági felhasználásban.
A mono-split klíma egy relatívan olcsó alternatíva fűtés szempontjából, mely nem csak magasabb hatásfokon fűt, mint egy általános radiátor, de a nagy melegben nyáron kellemes hűvös szobát biztosít számunkra.
A Polar oldalfali klímák a G10-es inverter technológiának köszönhetően sokkal kevesebbet fogyasztanak, mint a régebbi ON-OFF klímák és a kevés fogyasztás mellé nagyobb hatásfok is társul.
A lakossági végfelhasználás miatt a népszerű oldalfali klímák tele vannak kényelmi funkciókkal. Ilyen az automatikus leolvasztás, a teljesen automata funkció, a csendes üzem, vagy akár a WIFI vezérlés, mely lehetővé teszi, hogy otthonától távol vezérelje a berendezést. Erre egy konkrét példa, hogy ön a munkahelyén tartózkodik és tudja, hogy otthon bizony kihűlhetett a lakás. Önnek semmi mást nem kell tennie, csak okostelefonja segítségével bekapcsolni a klímát, beállítani a kívánt hőfokot és mire hazaér munka után, a felfűtött, jó meleg lakás várja önt.

A Polar multi-split klímák működési elve, hatásfoka hasonló az előbb említett mono-split rendszerhez. A különbség, hogy amig a mono-split rendszerek egy kültéri és egy beltéri egységet tartalmaznak, a multi-split rendszerek kettő (dual klíma), vagy akár több beltéri egységgel üzemelnek, míg kültéri egységből egy került beépítésre.
Ezek a rendszerek olyan lakásokban, házakban használhatók, ahol több szoba, esetleg emelet van és azokat külön beltéri egységgel szeretné felszerelni, hogy minden emelet, vagy szoba hőmérsékletét külön-külön lehessen szabályozni.
Fontos dolog, hogy a multi-split rendszereknél van egy határ. Az, hogy egy kültéri egység mennyi beltéri egységet képes működtetni, az függ a beltéri egységek, valamint a kültéri berendezések teljesítményétől. Röviden megfogalmazva, a beltéri egységek névleges teljesítménye nem haladhatja meg a kültéri egység által leadott maximális teljesítményt.
Erre egy példa : Kettő darab Polar 2,5kW teljesítményű oldalfali beltéri egység összteljesítménye 5kW, tehát minimum egy 5kW teljesítményű, -20°C-ig fűtőképes kültéri egységre lesz mellé szükség.